Lediga lokaler

Vårdlokal

Fittja Centrum

Kontor

Utforska

Kontor

Fittja Centrum

Kontor

Utforska

Vi bygger
för framtiden

Kungsvåningen äger, förvaltar och utvecklar fastigheter. Våra fastigheter återfinns i Storstockholm och Mälardalen och består av såväl kommersiella lokaler för handel och kontor som offentliga lokaler och bostäder.

Vanliga frågor
och svar

Här har vi samlat viktiga dokument kopplad till din bostad, till exempel bopärm, ansökan om parkeringstillstånd, och blankett för andrahandsuthyrning.

Genom att registrera dig i Kungsvåningens bostadskö kan du samla ködagar och anmäla ditt intresse på lägenheter som passar dig.

Vi förbehåller oss rätten att välja hyresgäster och utgår bland annat från följande grundkrav:

  • Antal ködagar
  • Att hyresgästen fyllt 18 år
  • Ekonomiska förutsättningar som inkomst och betalningsanmärkningar

Mer information finns i vår uthyrningspolicy.

Majoriteten av våra bostadsfastigheter har tillhörande garage eller parkeringsplatser utomhus. För att ställa dig i kö till en parkeringsplats i ditt kvarter behöver du fylla i och skicka in en ansökan. Här hittar du ansökningsblanketter till samtliga fastigheter.

Som bostadshyresgäst hos Kungsvåningen kan du logga in på hyresgästsidorna här för att till exempel skapa felanmälan eller se dina hyresavier.

Samtliga lediga lägenheter inom vårt bestånd förmedlas via Kungsvåningens bostadskö. Logga in för att ansöka om ett hyreskontrakt.

Andrahandsuthyrning godkänns endast av hyresvärden om särskilda skäl finns. Den som står på det ursprungliga hyreskontraktet bär fulla ansvaret om något skulle hända eller om hyror inte betalas i tid. Fyll i och mejla blanketten Ansökan om andrahandsuthyrning till info@kungsvaningen.se för en individuell prövning av ditt ärende. Handläggningstiden för en prövning är cirka två månader.

Kötiden varierar beroende på hur många lägenheter som finns tillgängliga samt hur många som anmäler sitt intresse för en specifik lägenhet. Kötiden för en lägenhet inom Kungsvåningens bestånd har under senaste året varierat mellan några veckor till flera år. Vi rekommenderar att göra en intresseanmälan på flera lägenheter för att öka sina chanser att få ett erbjudande. 

Registrera dig i vår bostadskö för att se lediga lägenheter. Som medlem kan du anmäla ditt intresse på lediga lägenheter och på så sätt komma vidare i vår uthyrningsprocess.

Handläggningstiden för en intresseanmälan varierar beroende på vår arbetsbelastning och intresset för den aktuella lägenheten. Vi har därför ingen möjlighet att ge någon tidsuppskattning på förhand, men återkommer alltid via mejl oavsett om du får ett erbjudande eller om lägenheten går till någon annan.

För att aktivera autogiro för dina hyresbetalningar behöver du mejla ditt kontonummer och clearingnummer till info@kungsvaningen.se.

Om något behöver åtgärdas i din lägenhet eller byggnad gör du en felanmälan genom att logga in på hyresgästsidorna. Genom att göra en felanmälan hamnar ditt ärende direkt hos rätt person via vårt system för snabbare hantering. Vi tar inte emot några felanmälningar via mejl eller telefon. 

Om du önskar att byta lägenhet kan du kontrollera tillgängliga lägenheter i bostadskön (i utloggat läge) och mejla info@kungsvaningen.se om du hittar ett ledigt objekt som passar dig. Då kommer vi att inkludera dig i uthyrningsprocessen tillsammans med övriga sökande. Som befintlig hyresgäst har du ingen förtur gentemot övriga sökande och dina ködagar beräknas från dagen du skrev på kontraktet till din nuvarande lägenhet.

Här kan du läsa mer om hur det fungerar med lägenhetsbyte hos oss.